Hoe werkt een wifi extender en is het een goede optie voor jou?

Geplaatst op 06-12-2022

Categorie: Electronica

Wi-Fi versterkers, ook wel range extenders genoemd, zijn apparaatjes die ervoor zorgen dat het Wi-Fi-signaal in huis beter bereik heeft. Zo kun je bijvoorbeeld in de tuin of in de slaapkamer op internet, terwijl je router op een andere plek in huis staat. In dit artikel leggen we uit hoe Wi-Fi versterkers werken en hoe je ze kunt installeren.

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat een Wi-Fi versterker niet hetzelfde is als een Wi-Fi router. Een router zendt het Wi-Fi-signaal uit naar alle kanten, terwijl een versterker het signaal opvangt en versterkt voordat het weer uitgezonden wordt. Dit betekent dat je twee apparaten nodig hebt: een router om het signaal uit te zenden en een versterker om het signaal te versterken en uit te breiden.

Ten tweede is het belangrijk om te weten hoe je een Wi-Fi versterker installeert. Dit is eigenlijk heel simpel: je koppelt de versterker aan je router en plaatst hem op een plek waar hij het beste het Wi-Fi-signaal kan oppikken en versterken. Dit kan bijvoorbeeld in een kamer die ver van de router verwijderd is, of op een plek waar het signaal doorgaans slecht is.

Ten derde is het belangrijk om te weten dat Wi-Fi versterkers werken op dezelfde manier als een repeater. Een repeater is een apparaatje dat het Wi-Fi-signaal opvangt en opnieuw uitzendt, zodat het signaal versterkt wordt. Een versterker werkt op precies dezelfde manier: hij pakt het signaal op, versterkt het en zendt het opnieuw uit.

Ten vierde is het belangrijk om te weten dat Wi-Fi versterkers niet alleen het bereik van het Wi-Fi-signaal vergroten, maar ook de snelheid ervan. Dit komt omdat het versterkte signaal minder vervormd is en dus beter te ontvangen is door je apparaten. Dit betekent dat je bijvoorbeeld sneller kunt downloaden of streamen, of dat je gemakkelijker kunt videobellen.

Als je een Wi-Fi versterker wilt aanschaffen, is het belangrijk om te kijken naar de specificaties van het apparaat.